От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Природен триатлон „Свободен Дунав”
Скъпи приятели, пътешественици, приключенци,

Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на първия по рода си Природен триатлон „Свободен Дунав”, който ще се проведе на 29 юни край Русе.

По случай международния ден на най-емблематичната европейска река - Дунав, организираме съвместно с WWF събитие, посветено именно на този район. Природният триатлон е една страхотна възможност да съчетаете спорт с природа, да се впуснете в необикновено приключение, а също и да натрупате полезни знания за малко познати животински видове, оцелели още от ерата на динозаврите.

Маршрутът минава през изключително живописен район. Започва с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на р. Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен (има възможност за отклонение до Ивановските скални църкви). Следва гребане с каяци по Дунав от вилна зона Стълпище до Русе, а най-издръжливите ще изминат последния етап от триатлона с бягане през парковите пространства и забележителности на красивия дунавски град. По трасето ще има препятствия, които ще разкажат символично за проблемите на реките и работата на WWF за справянето с тях.

Триатлонът няма да има състезателен характер. Най-хубавата част от него е, че всички участници печелят. Печелят безценно време сред природата, нови знания за невероятните дунавски обитатели, както и възможност за приятно изкарване на съботния ден с близки и приятели.

Ще има 40 двойни каяка, така че 80 души ще имат възможността да вземат участие и в трите компонента на триатлона. Останалите участници ще могат да завършат кръга със своите велосипеди.

Такса за участие за целия триатлон: 50 лв (за членове на ТД Приста - 40 лв)
Таксата включва: участие със собствен велосипед, превоз на велосипеда до крайната точка на триатлона, спускане по Дунав с каяк от страна на организаторите, подкрепителни пунктове, Дунавски сувенир с кауза, организация и водачи на местата,където това е необходимо, застраховка.
Част колоездене - 45 км
Част гребане - 20 км
Част бягане (финал) - 5 км

Такса за участие само с велосипед: 25 лв (за членове на ТД Приста - 20 лв)
Таксата включва: участие със собствен велосипед, подкрепителни пунктове, Дунавски сувенир с кауза, организация и водачи на местата,където това е необходимо, застраховка.
Обща дистанция - 80 км

Регистрация
Регистрирайте се чрез заплащане на таксата по сметката на ТД Приста и попълване на формуляр за записване! Първите 80 получават участие в целия триатлон. Всички други могат да се включат само с велосипеди, но имат възможност да участват в спускане на следващия ден от Русе до село Ряхово (около 30 км) и отново да се потопят в неповторимата Дунавска природа с възможност за плажуване на пясъчен Дунавски остров.

Изисквания към участниците
Физически здрави, навършили пълнолетие, осигуряващи самостоятелно своя транспорт до гр. Русе. Първите 80 записали се, печелят участие в триатлона. Който не успее да се запише навреме, може да участва със свое собствено колело по маршрута, като се върне обратно в Русе по друг по-кратък път (35 км), а на следващия ден има възможност да се включи в спускане с каяците до с. Ряхово срещу скромна такса (ще бъде оповестено допълнително при затваряне на записването за Триатлона на 29 юни).

Банкови данни
Титуляр: ТД Приста
IBAN: BG93BUIN95611000630659
Основание: Дунавски Триатлон

Формуляр за записване - https://forms.gle/nE1HXjnkwifprFnU9