От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Член на ТД Приста номиниран за Човек на годината

Свилен Чешмеджиев, заместник-председател на новия клуб към ТД Приста - Клуб на пътешественика, е номиниран за наградите "Човек на годината", инициирани от Български хелзински комитет (БХК). Можете да го подкрепите като гласувате за него до 18.00 ч. на 30 ноември 2015 г. Процедурата за гласуване е следната: натискате тук, скролвате в новоотворения прозорец и цъквате отметка пред името му, след което натискате бутон "Гласувай". Можете да гласувате само след като се идентифицирате с Вашия фейбук профил или се регистрирате на сайта.

 

Свилен Чешмеджиев - личен архив

 

Свилен Чешмеджиев е отговорник природозащитни дейности и регионален координатор в Свищов на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Свилен работи за опазването на защитени и застрашени видове птици и води активната образователна кампания сред ученици, студенти и млади хора. Той е основен двигател на усилията на БДЗП за опазване на влажните зони и биоразнообразието по река Дунав и активен участник в акциите по почистване на Дунавските острови, организирани от ТД Приста. През 2014 г. Свилен е избран за Национален координатор на Международно преброяване на белия щъркел в България. Носител е на редица награди, като през 2015 г. е избран за един от „Десетте най-изявени млади личности на България“. Свилен е също така заместник-председател на новия клуб към ТД Приста - Клуб на пътешественика.

 

Номинацията на Свилен Чешмеджиев можете да видите тук

 

Наградите "Човек на годината" на БХК нямат финансово изражение, целта им е да дадат признание и публичност на носителя ѝ. Те се присъждат на личност, колектив или организация от жури на базата на обективни критерии. Връчват се на 10 декември – Световния ден на правата на човека.