От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
Да се учим от природата заедно - покана за нови приключения

ТД Приста кани приключенци, деца, младежи, семейства и приятели да се включат в няколко активни мероприятия сред природата с добавена стойност.

26.06

Разходка в парк на младежта с деца и ученици (с придружаващи родители). Наблюдение на птици с бинокли. Беседа за птиците, река Дунав и нейното значение като европейски биологичен коридор за дивите птици и животни. Начало – 17.30 часа на вазата.

27.06

Преход с деца и ученици (с придружаващи родители) от м. Касева чешма до х. Минзухар и обратно. Беседа за биологичното земеделие с демонстрация на био-градинка, зеленчукопроизводство и органично компостиране. Тръгване от м. Касева чешма (затворения ж.п. прелез) в 10.00 часа. Може да се пътува с личен автомобил или с автобус 10 от Дома на Културата.

28.06

Преход с деца и ученици (с придружаващи родители) в средновековен град Червен и природен парк Русенски лом. Беседа за биологичното разнообразие в парка, пешеходни маршрути и възможностите за преживявания сред природата на Поломието. Среща на паркинга пред крепостта в 10.00 часа. Може да се пътува с личен автомобил или с автобус по направление Русе – Червен, тръгващ от автогара Изток.

Участието е безплатно, но местата са ограничени. Осигуряваме опитни водачи и лектори, както и обяд. При пътуване до м. Касева чешма с обществен транспорт, възстановяваме разхода за пътуването. Биноклите и определите на птици също са от нас! При провеждането на мероприятията ще бъдат спазвани мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус.

За допълнителна информация и записвания: mihail.r.mihov@gmail.com

Мероприятията се провеждат като част от проект „Училище по Природа“, осъществяван в рамките на програмата „Знание и растеж“ реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.