От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
ТД Приста участва в откриване на петото издание на VIVACOM Регионален грант

Приятели,

 

Началото на петото издание на VIVACOM Регионален грант се обяви миналата седмица едновременно в пет града на България – София, Монтана, Габрово, Сандански и Русе. Във всеки от градовете бяха организирани специални събития, които представяха разнообразието от инициативи, подкрепени от Програмата. По места домакини бяха граждански организации, които са получили безвъзмездно финансиране от предишните издания на VIVACOM Регионален грант. Досега Програмата е подкрепила над 50 инициативи от цялата страна с общо 244 717 лв. VIVACOM Регионален грант се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

 

Подкрепата за всеки проект, както и до сега, може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година, обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Общата стойност на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Програмата ще подкрепи инициативи с продължителност до 1 година.


Срокът за подаване на проектни предложения е до 12 януари 2020 г. За кандидатстване е необходимо идеята и обосновката ѝ да бъдат представени в електронен формуляр: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

 

„За 4 години най-малкото, което постигнахме, са тези над 50 подкрепени прекрасни идеи на хора и общности, които получиха финансиране. Това, което е най-удовлетворяващо, е невероятният дух за промяна на хората, които се включиха със своите организации, които са активни, и със своя хъс променят живота на градовете и селата си към по-добро. Това само ни мотивира да продължаваме и все повече да им помагаме“, Надя Шабани, Директор на Български център за нестопанско право.

 

„Регионалният грант на Виваком е една чудесна възможност за сдруженията с нестопанска цел да направят нова крачка в развиването на потенциала си, да подпомогнат своята дейност, а и не на последно място – да продължат да правят добри неща“ – споделят от Туристическо дружество „Приста“ - Русе.

 

 

 

ТД Приста Русе сме печелили финансиране по VIVACOM Регионален грант до момента 2 пъти. Първият път това беше през 2017 година с проекта „Дунав – Синьото училище“, а вторият път през 2018 година с проекта „Вертикални пътеки“ за екстремни маршрути в района на село Пепелина. Други русенски организации, които са били бенефициенти на регионалния грант са СТПД Академик, фоднация Еквилибриум и Русенските скаути. Общата сума на постъпилите средства за района на Русе по този фонд е над 20 000 лв.

 

Допълнителна информация от откриването на VIVACOM Регионален грант може да видите тук:

http://bcnl.org/news/zapochna-petoto-izdanie-na-vivacom-regionalen-grant-2019-2020.html?fbclid=IwAR3n0FmWcXOEiWzyQFy9korerGno0iHE5-jEXeO527xinOERW9njJLxsnRY

 

ЗА ВЪПРОСИ И КОНТАКТИ

За въпроси, свързани с кандидатстването, може да се свържете с екипа на Български център за нестопанско право на тел.: /+359/ 88 851 99 91 и /02/ 981 66 17 или да пишете на електронната поща на Регионалния грант: regional.grant@vivacom.bg. Повече информация може да намерите на www.vivacomfund.bg и www.bcnl.org.