От синия Дунав до белите върхове:  105 години организирано туристическо движение в Русе
Новини и обяви
ТД Приста стартира поредица от инициативи с ученици в рамките на нов проект по програмата Знание и Растеж

В изпълнение на проект „Училище по Природа“, реализиран в рамките на програмата „Знание и растеж“ на фондация „Русе – град на свободния дух“ ТД Приста Русе ще проведе поредица от срещи и образователни акции с ученици в Русе. Дружеството има дългогодишни традиции в сферата на туризма, неформалното образование, екологията и преживяванията на открито. Считаме за много полезно и необходимо излизането с деца и младежи сред Природата и интерпретирането на много от аспектите на заобикалящия ни свят чрез различни онагледяващи и даващи пълноценен контакт активности.

В рамките на настоящия проект имаме заложени няколко дейности, както следва:


- среща в час на класния или под друга форма с избрани ученици в няколко русенски училища за представяне на дейността на ТД Приста и запознаване с някои интересни личности – пътешественици, планинари, спелеолози и др.
- среща с експерт по биоразнобразие, планински водач, алпинист или друг извън сградата на училището, но в рамките на град Русе, отново за време от един учебен час – в парк, музей, институция или помещение на ТД Приста;
- еднодневен излет сред природата в околностите на Русе или природен парк Русенски лом с квалифициран водач, който излет цели да доразпали желанието за общуване с природата под една или друга форма

В рамките на проекта ТД Приста ще осигурява средства за транспорт и храна, присъствие на експерти и водачи, бинокли и специализирана екипировка за там, където е необходимо. Бихме се радвали на пълноценни партньорства и запомнящи се мигове сред природата.